Sök
Upp
Varför vi inte har ett fast kontor - Braingency
14403
post-template-default,single,single-post,postid-14403,single-format-standard,eltd-core-1.1.1,awake child-child-ver-1.0.0,awake-ver-1.1,eltd-smooth-scroll,eltd-smooth-page-transitions,eltd-mimic-ajax,eltd-grid-1200,eltd-blog-installed,eltd-default-style,eltd-fade-push-text-top,eltd-header-standard,eltd-sticky-header-on-scroll-up,eltd-default-mobile-header,eltd-sticky-up-mobile-header,eltd-menu-item-first-level-bg-color,eltd-dropdown-slide-from-left,eltd-,eltd-fullscreen-search eltd-search-fade,wpb-js-composer js-comp-ver-5.5.2,vc_responsive

Varför vi inte har ett fast kontor

Braingency / Produktivitet  / Varför vi inte har ett fast kontor
a

Varför vi inte har ett fast kontor

Trots det faktum att många av oss spenderar 40 timmar eller mer per vecka på kontor, är det troligtvis inte den plats där man är mest produktiv. Om du frågar människor var de jobbar när de verkligen behöver få något gjort, kommer få att säga kontoret och om de gör det så tillägger dem att i så fall blir det riktigt tidigt på morgonen, sent på kvällen eller på helgerna då ingen annan är där.

Statistiken visar att kontorslandskap gör att människor mår dåligt. I en miljö där man blir avbruten hela tiden kan produktiviteten sjunka med upp till 66 procent.

Traditionella kontor är distraherande! Vi människor är inte programmerade för multi-tasking. Vi är extremt dåliga på det. Å andra sidan är hjärnan mycket effektiv om den kan hantera en sak i taget.

Vi  på Braingency får mer jobb gjort snabbare då vi inte har någon fast kontorsplats där vi alla sitter samtidigt.

Vad krävs det för att klara arbete som digitala nomader?

  • Du måste vara en doer. Doers får saker gjorda även om de är på andra sidan planeten.
  • Du måste lita på personen i den andra änden av linjen. Efter några års arbete vet vi att vi kan lita på varandra och vad vi kan förvänta oss i olika situationer.
  • Du måste vara bra på att skriva. I ett traditionellt kontor delas mycket information muntligt medan vi kör allt via skriftlig kommunikation.
  • Du måste ha tydliga roller, ansvarsområden och verktyg som stöder distansarbete. Vi delar uppgifter via Skype-chatt, dokument via Dropbox och om vi behöver komma åt en fysisk dator använder vi Teamviewer. Det är allt.